Drukke dertigers

Ben je ook zo druk? Druk met alles wat je nog wilt doen, bedenken en beleven. Loopt soms je hoofd over van alle gedachten over je baan, je huis en je gezin? Of juist het gebrek daaraan. Heb je oordelen over jezelf, je omgeving en vind je dat het nooit goed genoeg is? Heb je weinig tijd voor je sociale leven en sport? Heb je eigenlijk geen tijd te verliezen en moet alles perfect? Ben je veel bezig met presteren en doelen bereiken? Kortom; sta jij nooit meer even stil hoe het leven op dit moment is? 

Veel dertigers (25-42 jaar) hebben hier last van. Zij staan midden in het leven en zijn vaak zo druk bezig dat ze die activiteiten niet meer met aandacht doen. Veelal piekeren ze over gisteren en maken ze zich zorgen over morgen. De aandacht voor het nu wordt volledig opgeslokt. Dit geeft een vlak, grauw en gehaast gevoel. Je leven gaat door zonder dat jij ervan geniet. Sommige mensen krijgen zelfs psychische en/ of lichamelijke klachten.

Door mindfulness in je leven te integreren kom je tot rust en leer je met aandacht te leven. Bovendien leer je hoe je een open en onbevooroordeelde levenshouding ontwikkelt.  

 Een voorbeeld
Je kunt een uurtje eerder weg van je werk. Je besluit je nog even snel een aantal boodschappen te doen. Het loopt echter niet zoals je wilt. Je kunt geen parkeerplek vinden. En bij de eerste winkel staat er een lange rij voor de kassa. Bij winkel twee is het artikel waar je voor komt juist uitverkocht. Je stemming zakt, waarom zit het ook nooit mee. Het postkantoor sluit zo meteen en je wilt toch echt vandaag dat pakje verzenden. Je loopt geïrriteerd naar je auto. Het lijstje moet af, want morgen zit je agenda al overvol. Terwijl je op je horloge kijkt, loop je bijna een kinderwagen omver. Het zweet kriebelt. Je foetert op de fietsers en trage rollators. Het zit jou ook nooit mee. En oh ja, dat de zon scheen had je niet opgemerkt …..

Welke dertigers
Herkenbaar? Dan is de training Mindfulness voor drukke dertigers iets voor jou. In deze training leer je hoe je met een open houding kijkt naar je gedachten en gevoelens. Je gaat minder in je hoofd zitten, zodat je met meer aandacht kunt leven. Je herkent je automatische piloot en de bijbehorende patronen. Je gaat je keuzes om andere gronden baseren.
De training mindfulness voor drukke dertigers is bedoeld voor dertigers (25-42 jaar) die last hebben van:

- altijd maar bezig zijn, nooit tijd voor ontspanning hebben
- stress, in je werk of in prive
- burnout
- te weining aandacht hebben voor het moment
- veel piekeren en twijfelen
- het ‘stemmetje’ in hun hoofd dat altijd maar commentaar geeft
- chronische pijn en daar beter mee om willen gaan
- somberheid
- concentratieproblemen
- slaapproblemen en vermoeidheid

Moet je problemen hebben
De mindfulness training werd in 1979 door Jon Kabat-Zinn ontwikkeld speciaal voor ziekenhuispatiënten met chronische pijn. Al gauw bleken de deelnemers baat  te hebben bij andere gezondheidproblemen.
Maar opvallend is dat in toenemende mate de deelnemers niet vanwege moeilijkheden of gezondheidproblemen de mindfulness training volgen. De reden voor hen was puur hun wens om in het hier-en-nu te leren leven en zo de kwaliteit van hun leven te verhogen.

Voor wie niet
Als je met concrete knelpunten en belemmeringen aan de slag wilt, zoals bij psychische nood, conflictsituaties of loopbaanvragen, kies dan voor individuele coaching. De aandachttraining is niet specifiek bedoeld voor mensen met een aandachtsstoornis (ADHD, ADD). Mocht je hiervan last hebben en je overweegt deel te nemen, overleg dan eerst met de trainer. Als er sprake is van een psychose of verslaving dan is individuele therapie aan te raden. Aandachttraining is geen goed middel voor het hanteren van acute problemen of crises.

Inzet gevraagd
Mindfulness leer je door te doen. Eerlijk is eerlijk, het proces van Mindfulness levert ontzettend veel op, maar het is geen techniek die je als een trucje leert. Het is een techniek die aandacht, discipline en oefening vraagt. Dagelijks oefenen is ook een belangrijke voorwaarde voor succes. Je inzet bepaalt het resultaat!

Met wie
Deze training is speciaal bedoeld voor drukke dertigers. Door met andere drukke dertigers te zitten zijn de voorbeelden sprekender en herkenbaar. Je leert van en met elkaar en wordt door elkaar gemotiveerd. De training wordt gehouden in een locatie die past bij drukke dertigers. Geen zolderkamer achteraf, maar gewoon een leuke plek in het midden van Amsterdam.
Ben je jonger of de dertig gepasseerd, je kunt prima meedoen als je de situatie herkent. 

SMS 
Uniek aan deze training is dat je ook regelmatig een sms ontvangt. Een sms met een aanwijzing, een herinnering, een opdracht of een spreuk. De sms helpt je als drukke dertiger om de training in de praktijk te integreren.

Is dit zweverig
Mindfulness roept soms associaties op met goeroes, kruidenthee en lotushoudingen en krijgt soms de stempel op van ‘zweverig’. Mindfulness voor drukke dertigers is echter gewoon een training om aandachtig te werken. De (onnodige) franje is achterwege gelaten. Hoewel het zijn oorsprong vindt in het boeddhisme is de mindfulness training non-religieus. Als je zelf een geloof aanhangt; je bent van harte welkom!
Je hoeft zoals bij vele andere spirituele zaken ook niet in het nut te geloven, omdat het nut breed wetenschappelijk is aangetoond.

Naar boven